woensdag 2 februari 2011

Wil je BIM toegepast zien? Kom dan naar de BIMCaseweek

Er is al veel geschreven over BIM (Bouwwerk Informatie Model). Welke softwarepakketten BIM ondersteunen. Welke faalkosten worden verminderd of voorkomen. Welke afspraken gemaakt moeten worden met de andere disciplines in het bouwproject. Welke competenties nodig zijn, bij een architectenbureau, om succesvol te kunnen ‘BIMMEN’. Hoe het ontwerpproces verandert door BIM, etc.

Ik kan me voorstellen dat je, als architect, twijfelt of BIM wel iets is voor jouw bureau. Daarom krijg je begin februari 2011 de kans om ontwerpteams bezig te zien met BIM, bij de BIMCaseweek, tijdens de ‘Bouw en ICTbeurs’ in de Jaarbeurs in Utrecht. En…. Mocht je geïnspireerd raken door hetgeen je daar ziet. Kun je begin 2012 zelf meedoen in één van de ontwerpteams. Hieronder meer informatie over het evenement (http://www.bimcaseweek.nl/) .

BIMCaseweek 2011

Van maandag 7 tot en met donderdag 10 februari 2011 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de vierde BIMCaseweek plaats. Het werken met een Bouwwerk Informatie Model (BIM) zal in een geconcentreerde week tot het uiterste worden beproefd.

Begin januari is het maximum aantal van 60 deelnemers bereikt. Daarmee is voor het vierde opeenvolgende jaar aangetoond dat de BIMCaseweek in een belangrijke behoefte voorziet. Ervaring opdoen met BIM in een ongedwongen sfeer binnen een korte tijd, heeft ook in het verleden bewezen van grote waarde te zijn voor de deelnemers.

De doelstelling van de BIMCaseweek 2011 is het verdiepen van de reeds aanwezige BIM-kennis bij de deelnemers. Daarnaast is publiciteit en informatieverstrekking rond het fenomeen BIM belangrijk. Een extra accent wordt dit jaar gelegd op de relatie tussen BIM en Duurzaam Bouwen. Daarom is dit keer gekozen voor een renovatieproject als bouwopgave.

Tijdens de BIMCaseweek wordt een renovatieproject van woningbouwcorporatie Stadgenoot (http://www.stadgenoot.nl/) in Amsterdam gebruikt om een zo hoog mogelijk BIM-gehalte te bereiken. In een proces van vier dagen met evaluatie- en overlegmomenten, wordt toegewerkt naar een zo rijk mogelijk BIM. Om de deelnemers hierin uit te dagen worden drie teams samengesteld, van elk 20 personen, die met elkaar een competitie aangaan. Het project is een combinatie van een gebouw met infrastructuur, zodat voor beide disciplines voldoende uitdaging aanwezig is.

Samenwerken tussen een groot aantal disciplines uit de bouwwereld in een multidisciplinair project, wordt zonder grenzen van contracten bevorderd. De resultaten zijn telkens verbluffend.

De Bouw & ICT beurs zal gelijktijdig van dinsdag tot donderdag gehouden worden en de Internationale BouwBeurs van maandag tot en met zaterdag. Beide beurzen vinden plaats in de Jaarbeurs. De BIMCaseweek 2011 staat daarmee in het middelpunt van de hele bouwbranche.

Heb je vragen over de BIMCaseweek, of heb je interesse om volgende keer ook mee te doen in één van de ontwerpteams? Stuur een mail naar mijn collega Jaap Kolk (jaap.kolk@syntens.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten